مشاوره و صحبت های جناب آقای جواد ملکی رتبه ۳ آزمون وکالت ۹۵ کانون مرکز

ساخت وبلاگ

نخستین سخن 

 

به نام او

 

موفقیت در هر آزمونی  علاوه بر دانش علمی، مستلزم شرایطی است. انسان­هایی هستند موفقیت را به بهانه­هایی از قبیل من متاهلم و هزینه زندگی بر دوش من است ...... با این شلوغ کاری­های بچه مگر می­شود درس خواند ....... آزمون وکالت؟؟؟ دانشگاه همسرم که تمام شود  وظیفه نگهداری دخترم که از دوشم برداشته شود، بعد شروع می­کنم برای آزمون وکالت ... . 

 

 شاید جالب باشد بگویم من جواد ملکی  رتبه 3 آزمون وکالت کانون وکلای مرکز با تراز علمی11312 در سال 95 تمام چالش­های فوق را به صورت هم­زمان با هم تجربه کرده ام. البته گفتنی است که پایه­ی علمی مناسبی داشته و زحمات زیادی در دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد کشیده­ام. قبولی در آزمون کارشناسی با رتبه 87 و هم­چنین آزمون کارشناسی­ارشد با رتبه 10 نیز از جمله موفقیت­هایی است که حاصل گردیده است.

 

  بیایید با هم صادقانه حرف بزنیم حقوق رشته­ای شده است که تعداد فارق التحصیلانی از آن که تنها مدرکش را دارند، از کسانی که آن را می­فهمند بسیار بیشتر است. آمار زیاد شرکت کنندگان در آزمون­هایی همانند وکالت و تفاوت فاحش تراز علمی شرکت کنندگان در آن این نکته را به خوبی روشن می سازد. تفاوتی که در بین تعداد زیادی از دانشجویان و فارغ التحصیلان آن این دید را بوجود آورده است که سطح آن بالا و بسیار سخت است اما باید بگویم مشکل اصلی نشناختن سبک سوالات آزمون وکالت است. شرط اصلی و مهم قبولی در هر آزمونی در قدم اول  آشنایی با  نوع نگاه طراحان آن آزمون است. داوطلب آزمون وکالت قبل از هر کاری باید بداند که سبک سوالات آزمون وکالت با تمام آزمون های حقوقی دیگر تفاوت دارد و این تفاوت چیست.

 

شناخت نوع نگاه طراحان، باعث مطالعه  و سرمایه گذاری زمانی مناسب می­شود. به گونه­ای که شرکت کننده همانند یک خریدار حرفه ای در میان بازار هفتاد و دو رنگ می­داند، چه می­خواهد و برای آن چه مقدار باید بپردازد. به بیان دیگر، در میان انبوه حجم و شمار زیاد صفحات منابع تنها 120 سوال طرح می­شود و آزمون دهنده آگاه به نوع نگاه طراحان می­داند در میان حجم بالای قانون تجارت چه مباحثی مورد علاقه طراحان بوده و چگونه این علاقه در به چالش کشیدن مواد خود را نشان می­دهد. می­داند  با توجه به سرمایه واقعی که دارد به چند درصد از سوالات آیین دادرسی مدنی می­خواهد پاسخ دهد پس وقت خود را با خواندن قوانین فرعی متعدد هدر نمی دهد. می­داند از میان حجم زیاد قانون مدنی چه موادی معمولا مورد پرسش قرار می­گیرند و وقت محدود خود را با مطالعه منابع متعدد بیهوده از بین نمی برد.

 

 

گام نخست: شناخت سبک سوالات 

 

به نام خدا

 

جواد ملکی رتبه 3 کانون وکلای مرکز سال 1395 (تراز علمی 11312)

 

 

موفقیت در هر آزمونی  علاوه بر دانش علمی، مستلزم شرایطی است. انسان­هایی هستند موفقیت را به بهانه­هایی از قبیل من متاهلم و هزینه زندگی بر دوش من است ...... با این شلوغ کاری­های بچه مگر می­شود درس خواند ....... آزمون وکالت؟؟؟ دانشگاه همسرم که تمام شود نگهداری دخترم که از دوشم برداشته شود، بعد شروع می­کنم برای آزمون وکالت ... . 

شاید جالب باشد بگویم من جواد ملکی  رتبه 3 آزمون کارآموزی کانون وکلای مرکز با تراز علمی11312 در سال 95 تمام چالش­های فوق را به صورت هم­زمان با هم تجربه کرده ام. البته گفتنی است که پایه­ی علمی مناسبی داشته و زحمات زیادی در دوران کارشناسی و کارشناسی­ارشد کشیده­ام. مقطع کارشناسی (آزمون کارشناسی رتبه 78) را در دانشکده حقوق دانشگاه علامه طباطبایی سپری نمودم و مقطع کارشناسی­ارشد در گرایش حقوق خصوصی (رتبه 10 آزمون کارشناسی ارشد) را دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی گذراندم.

بیایید با هم صادقانه حرف بزنیم حقوق رشته­ای شده است که تعداد فارغ التحصیلانی از آن که تنها مدرکش را دارند، از کسانی که آن را می­فهمند بسیار بیشتر است. آمار زیاد شرکت کنندگان در آزمون­هایی همانند وکالت و تفاوت فاحش تراز علمی شرکت کنندگان در آن این نکته را به خوبی روشن می سازد. تفاوتی که در بین تعداد زیادی از دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته حقوق این دید را بوجود آورده است که سطح آزمون وکالت بسیار سخت است اما باید بگویم مشکل اصلی جای دیگر است. حقیقت این است که رقابت اصلی بین کمتر از 10 هزار نفر است!!

 

در سال­های اخیر تقریباً تمام دوستانی که رتبه برتر در آزمون وکالت کسب نموده­اند تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار داده اند که در این بین برخی از دوستان بیشتر در پی تبلیغ موسسه­ای خاص بوده­اند تا انتقال تجربیات.

 

با نگاهی گذرا به توصیه­ها و منابع معرفی شده از سوی این دوستان متوجه خواهیم شد که هرکدام منابع متفاوتی را معرفی نموده­اند که این امر ناشی از این واقعیت است که منابع آموزشی موجود تا حد بسیار زیادی با یکدیگر یکسان هستند و تنها در سبک بیان مطلب و دسته بندی­ مطالب با هم متفاتند نه چیز دیگر! هم­چنین در خصوص روش مطالعه نیز با یکدیگر متفاوتند برخی از دوستان معتقدند در هر روز باید 1 درس مطالعه شود، برخی 2 درس، برخی 3 درس و ...! در نهایت، در زمینه مدت زمان مطالعه نیز با یکدیگر متفاوتند و این تفاوت باعث شده است که اگر رتبه برتری بگوید من 3 ماه درس خوانده­ام، برخی از داوطلبین حرف او را باور نکنند! این در حالی است که شاید حرف او عین واقعیت باشد چراکه داوطلبین آزمون وکالت را باید به 2 قسم کلی تقسیم نمود: دسته نخست، با شروع مطالعه برای آزمون وکالت با علم حقوق آشنا می­شوند و حجم بسیار بالایی از مطالب برای آنها تازگی دارد که این دسته از افراد قطعاً با 3 ماه مطالعه راه به جایی نخواهند برد چراکه بنده اعتقادی به علم لدّنی این اشخاص ندارم! اما دسته دوم، با شروع مطالعه برای آزمون وکالت به مرور اندوخته­ها و داشته­هایشان می­پردازند و حجم بسیار کمی از مطالب برای آنها ناآشناست، این دسته از دوستان با 2 یا 3 ماه مطالعه به هدف خود خواهند رسید! بنده حدود 100 روز و به طور میانگین در هر روز 7 ساعت مطالعه نمودم اما با توجه به مطلب پیش گفته در حقیقت بنده 6 سال و 100 روز مطالعه داشته­ام!!!

در میان همه اختلاف نظرات و تفاوت­هایی که در بین این رتبه­های برتر در هر سال وجود دارد، آنچه در سال­های اخیر بین تمام رتبه های برتر آزمون وکالت و دوستانی که قبول شده­اند به درستی مورد اتفاق­نظر است، متفاوت بودن سبک سوالات آزمون وکالت نسبت به سایر آزمون­های حقوقی است. این تفاوت تاحدی است که مرور تست­های سایر آزمون­های حقوقی از جمله آزمون­های کارشناسی ارشد، قضاوت، دکتری توسط بسیاری از رتبه­های برتر به حق گمراه کننده خوانده شده است. چراکه مهم­ترین مولفه برای موفقیت در هر آزمون تستی از جمله آزمون وکالت به دست آوردن شناختی درست نسبت به سبک سوالات آن آزمون است. آشنایی با سبک سوالات هر آزمون از جمله آزمون وکالت از این حیث کلید موفقیت در آن آزمون می باشد که سبب می شود داوطلب با نوع نگاه طراحان سوال آشنا گردد و در مطالعه منابع مربوطه همواره نگرش طراحان سوال را مدنظر داشته باشد. داوطلب شرکت در آزمون وکالت با مرور تست­های سایر آزمون­های حقوقی نه تنها با سبک سوالات آزمون وکالت آشنا نمی گردد بلکه به احتمال زیاد دچار گمراهی می شود.

 یادمان باشد آزمون وکالت، آزمونی است با حدود 70 هزار داوطلب که با شرایط بسیار متفاوت با یکدیگر در خصوص عوامل مهم ذیل به مصاف آزمون وکالت می­روند:

·       سطح علمی بسیار متفاوت

·       مدت زمانی که می­توانند جهت مطالعه اختصاص دهند

·       ویژگی­های شخصیتی و شرایط خانوادگی

با توجه به تفاوت­های فوق، اظهارنظر کلی و پیچیدن نسخه واحد در خصوص شیوه مطالعه، منابع، برنامه مطالعاتی، استفاده کردن یا نکردن از کلاس، شرکت کردن یا نکردن در آزمون آزمایشی و ... به نظر بنده کار درستی نیست.

در نهایت به نظر بنده مولفه هایی که در کسب نتیجه نهایی در آزمون وکالت موثر هستند به ترتیب اهمیت عبارتند از:

·       آشنایی با سبک سوالات آزمون وکالت

·       شناخت مباحث مهم و پرتکرار در آزمون وکالت

·       داشتن مهارت قانون خوانی

·       پایه علمی مناسب

·       انتخاب منابع درست و پرهیز از تعدد منابع

·       داشتن برنامه مناسب مطالعاتی

·       کسب مهارت و توانایی تست زنی و مدیریت زمان

در حال حاضر بنده در راستای کمک به دوستانی که قصد شرکت در آزمون وکالت را دارند، وبلاگی ایجاد نموده­ام و سعی در ارائه مطالبی نو در خصوص آزمون وکالت دارم!!!

شماره تماس: 09377653524

 

 

منابع وکالت ۹۶

 

منابع:

نخستین مهم این است که از تعدد منابع بپرهیزید و به یک منبع درست پای­بند باشید و در تست زدن فقط به سوالات آزمون وکالت سال­های قبل بسنده نمایید  !!!!!!

در ابتدا لازم است که منابعی که عیناً توسط بنده مورد مطالعه قرار گرفته است، بیان شود. اما در همین ابتدا لازم است بگویم بعد از اینکه در راستای امر مشاوره و تالیف برخی کتب تست که به زودی منتشر می­گردد، با منابعی بسیار بهتر و مفید آشنا شدم که اگر زمان به عقب برگردد قطعاً در منابع مطالعاتیم بازنگری خواهم داشت. منابعی که عیناً توسط بنده مورد مطالعه قرار گرفته است عبارتند از:

حقوق مدنی: قانون مدنی در نظم حقوقی کنونی دکتر کاتوزیان + تست دکتر شهبازی

حقوق تجارت: قانون تجارت در نظم حقوقی کنونی دکتر دمرچیلی+ تست دکتر قربانی

آیین دادرسی مدنی: مختصر آیین دادرسی مدنی توکلی

اصول فقه: اصول فقه دانشگاهی شب­خیز + تست اصول فقه باقری راد

حقوق جزا: جزای عمومی فقط قانون + جزای اختصاصی جزوه دکتر ساولانی + تست دکتر شادی عظیم زاده

آیین دادرسی کیفری: ابتدائاً دو جلدی آیین دادرسی کیفری + تاکید اصلی روی متن قانون آیین دادرسی کیفری (تست استفاده نکردم)

منابعی که پیشنهاد می­نمایم:

الف- منابع حقوق مدنی:

قانون مدنی در نظم حقوقی دکتر کاتوزیان یا قانون مدنی در نظم حقوقی معاصر سید کمال خطیبی

در صورتی که دوستان با مطالعه قانون در نظم به نتیجه دلخواه نرسیدند و در پاسخ­گویی به سوالات تستی مشکل داشتند، به نظر بنده بهتر است از کلاس موسسات یا تدریس خصوصی بهره ببرند اما اگر امکانش فراهم نیست، می­توانند کتب مرجع ذیل را مورد مطالعه قرار دهند:

·       مدنی 3 دکتر صفایی

·       مدنی 6 و 7 دکتر کاتوزیان (توجه داشته باشید که بیشترین سوالات حقوق مدنی از مبحث مربوط به عقود معین طرح می­گردد)

·       کتاب تست حتماً مورد استفاده قرار گیرد و در این خصوص کتاب تست دکتر شهبازی یا کتاب تست دکتر قربانی. (کتاب تست مدنی آقای جرعه نوش توصیه نمی­گردد چراکه سخت بودن سوالات به معنای بهتر بودن سوالات نیست!! در خصوص آزمون وکالت به نظر بنده سبب گمراهی می­شود)

·       نکته در زدن تست­ها لطفاً فقط به سوالات سال­های قبل آزمون وکالت توجه داشته باشید.

ب- منابع حقوق تجارت (تسلط بر متن قانون)

قانون تجارت در نظم دمرچیلی یا ساده ساز فرشیدفرحناکیان یا کتاب تجارت آقای علی فلاح

در صورتی که دوستان با مطالعه منابع فوق به نتیجه دلخواه نرسیدند و در پاسخ­گویی به سوالات تستی مشکل داشتند، به نظر بنده بهتر است از کلاس موسسات یا تدریس خصوصی بهره ببرند اما اگر امکانش فراهم نیست، می­توانند کتب مرجع ذیل را مورد مطالعه قرار دهند:

تجارت 1 دکتر اسکینی، تجارت 2 واقعاً نیازی نیست، تجارت 3 دکتر کاویانی، تجارت 4 دکتر اسکینی

·       کتاب تست حتماً مورد استفاده قرار گیرد، کتاب تست خاصی مدنظر نیست اما در زدن تست­ها لطفاً فقط به سوالات سال­های قبل آزمون وکالت توجه داشته باشید.

ج- منابع آیین دادرسی مدنی (تسلط بر متن قانون)

مختصر آیین دادرسی مدنی آقای توکلی یا کتاب آیین دادرسی مدنی آقای علی فلاح یا ساده ساز آیین دادرسی مدنی فرشیدفرحناکیان

در صورتی که دوستان با مطالعه منابع فوق به نتیجه دلخواه نرسیدند و در پاسخ­گویی به سوالات تستی مشکل داشتند، به نظر بنده بهتر است از کلاس موسسات یا تدریس خصوصی بهره ببرند اما اگر امکانش فراهم نیست، می­توانند کتب مرجع ذیل را مورد مطالعه قرار دهند:

دوره سه جلدی بنیادین آیین دادرسی مدنی دکتر شمس

·       تست حتماً مورد استفاده قرار گیرد. کتاب تست خاصی مدنظر نیست اما در زدن تست­ها فقط سوالات سال­های قبل آزمون وکالت مورد توجه قرار گیرد.

د- منابع اصول فقه

لطفاً فقط و فقط منابع ذیل رو بخونید هیچ جایگزینی ندارند!!!

جلد 1 و 3  اصول فقه کاربردی حسین قافی و دکتر شریعتمداری + تمام مثال­های کتاب اصول استنباط دکتر ابوالحسن محمدی را مسلط باشید.

در صورتی که دوستان با مطالعه منابع فوق به نتیجه دلخواه نرسیدند و در پاسخ­گویی به سوالات تستی مشکل داشتند، به نظر بنده بهتر است از کلاس موسسات یا تدریس خصوصی بهره ببرند.

·       کتاب تست حتماً مورد استفاده قرار گیرد. کتاب تست خاصی مدنظر نیست اما در زدن تست­ها فقط سوالات سال­های قبل آزمون وکالت مورد توجه قرار گیرد.

ه- منابع حقوق جزا (تسلط بر متن قانون)

در خصوص جزای عمومی تسلط بر متن قانون + در خصوص جزای اختصاصی کتاب مختصر جزای اختصاصی دکتر بابک فرهی یا قانون یار مجازات اسلامی چتردانش

در صورتی که دوستان با مطالعه منابع فوق به نتیجه دلخواه نرسیدند و در پاسخ­گویی به سوالات تستی مشکل داشتند، به نظر بنده بهتر است از کلاس موسسات یا تدریس خصوصی بهره ببرند اما اگر امکانش فراهم نیست، می­توانند کتب مرجع ذیل را مورد مطالعه قرار دهند:

مختصر حقوق جزای عمومی دکتر بابک فرهی + جرائم علیه اموال و مالکیت دکتر میر­محمد صادقی + جرایم علیه امنیت دکتر میرمحد صادقی

·       کتاب تست حتماً مورد استفاده قرار گیرد. کتاب تست خاصی مدنظر نیست اما در زدن تست­ها فقط سوالات سال­های قبل آزمون وکالت مورد توجه قرار گیرد.

و- منابع آیین دادرسی کیفری

فقط نص قانون یا نکته­های دکتر خالقی

·       کتاب تست خاصی مدنظر نیست اما در زدن تست­ها فقط سوالات سال­های قبل آزمون وکالت مورد توجه قرار گیرد.


برچسب‌ها: جواد ملکی رتبه ۳ کانون مرکز ۹۵ وبلاگ حقوقی اکبر راوند...
ما را در سایت وبلاگ حقوقی اکبر راوند دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akbarravando بازدید : 372 تاريخ : پنجشنبه 25 خرداد 1396 ساعت: 0:23